Dzielarko - zaokrąglarka półautomatyczna

Nowoczesne dzielarko - zaokrąglarki przeznaczone są do dzielenia ciasta na porcje lub do dzielenia i zaokrąglania ciasta na bułki lub pączki.

Wszystkie elementy stałe oraz mechaniczne w dzielarko-zaokrąglarkach WILMEX wykonane są ze stali pospawanej lub ze stali gatunkowych i ulepszone cieplnie lub nawęglone. Dzielarko-zaokrąglarki WILMEX nie zawierają żadnych elementów odlewanych z żeliwa, dzięki czemu nie stwarzają problemu podczas użytkowania (po prostu nie pękają).

Zespół dzielący

Zespół dzielący wykonany całkowicie ze stali nierdzewnej kwasoodpornej.

Zalety dzialarko-zaokrąglarek WILMEX.

  • 5-letnia GWARANCJA
  • energooszczędne - niski pobór energii elektrycznej
  • idealnie przygotowuje 30 porcji ciasta (podzielenie, zaokrąglenie)
  • zespół dzielący wykonany całkowicie ze stali nierdzewnej kwasoodpornej - co znacznie przedłuża żywotność urządzenia
  • tacki wykonane z wysokoudarowego tworzywa - z rękojeściami okuwanymi blachę nierdzewną
  • łatwe czyszczenie maszyny (proste otwieranie głowicy daje dostęp do płyty dociskowej i noży)
  • trwała i solidna całkowicie stalowa konstrukcja maszyny
  • koła jezdne umożliwiają przemieszczanie maszyny
  • stopki zapewniają stabilność i dokładne wypoziomowanie urządzenia
  • trwałość i niezawodność maszyny zapewniają zastosowane wysokiej jakości materiały i solidne wykonanie
  • standardowo wyposażone w komplet 3 tac
  • wykonujemy tace do wszystkich typów dzielarko - zaokrąglarek w/g dostarczonych wzorów lub rysunków

Dane techniczne urządzenia

Typ: DZ-75 DZ-120
Ilość porcji (szt): 30 30
Waga 1 porcji (g): 25-75 60-120

Max. waga kęsa (g):

2250 3600
Cykl działania (s): 8-10 8-10
Wydajność (szt/h): 4000 4000
Zasilanie (V) 380 380
Moc silnika (kW): 1,5 1,5
Długość (mm): 650 700
Szerokość (mm): 500 600
Wysokość (mm): 1350 1400
Ciężar (kg): 250 280
W związku z ciągłymi udoskonaleniami urządzeń firma zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian.
Umieszczone informacje mają charakter informacyjny.

Instrukcja obsługi

  1. Podłącz maszynę do sieci i włącz przełącznik główny w pozycję 1.
  2. Połóż odważony i wstępnie uformowany kęs ciasta 
  3. Połóż tacę z kęsem ciasta na płycie obtaczającej
  4. Opuszczaj dźwignię głowicy prasującej do momentu kiedy ciasto zostanie sprasowane.
  5. Po sprasowaniu ciasta unieś nieznacznie dźwignię głowicy prasującej do góry aby swobodnie przesunąć w prawo kolejną dźwignię zwalniającą noże tnące, które równomiernie podzielą ciasto na 30 porcji
  6. Po podzieleniu ciasta na porcje unieś kolejną dźwignię zwalniającą noże tnące, które równomiernie podzielą ciasto na 30 porcji
  7. Naciskając nogą na pedadł włącz mechanizm zaokrąglający
  8. Po zaookrągleniu (cykl trwa 8-10sekud) zwonilj pedał popuszczając dźwignię - wraca ona przy pomocy sprężyn i przeciwwagi do pozycji początkowej
  9. Wyjmij tacę z zaokrąglonymi porcjami
  10. Włóż kolejną tacę z ciastem i powtarzaj kolejne czynności
© 2016 All Rights Reserved. WILMEX